Τα KFC ιδρύθηκαν στην Αμερική από τον Harland Sanders, σε ηλικία 62 ετών και αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να κάνει διάφορες δουλειές: Καπετάνιος σε ferry boat, ασφαλιστής, πωλητής σε κατάστημα φωτιστικών, δικηγόρος, πωλητής ελαστικών, ακόμα και ερασιτέχνης μαιευτήρας!!

Σε όλες απέτυχε οικτρά, τόσο, που προσπάθησε ακόμα και να αυτοκτονήσει!

Όλα αυτά, έγιναν μέχρι το 1930. Τότε, ανέλαβε ένα βενζινάδικο, το οποίο είχε στην άκρη του και ένα εστιατόριο. Εκεί, ξεκίνησε να σερβίρει στους ταξιδιώτες κοτόπουλο, που έφτιαχνε μόνος του με μία συνταγή, που ήξερε μόνο αυτός!

Δέκα χρόνια μετά, το 1940 τελειοποιεί την συνταγή του. Περιείχε 11 μπαχαρικά και μυρωδικά και μέρος της, ήταν χαραγμένο πίσω από την πόρτα της κουζίνας σε εκείνο το βενζινάδικο.

Το πρώτο KFC ανοίγει το 1952 και το 1955, αφού καταφέρνει να κατοχυρώσει την μοναδική συνταγή, ξεκινάει έναν μαραθώνιο δρόμο για να βρει κεφάλαια και να μεγαλώσει την μάρκα. Κάνει πάνω από 1.000 συναντήσεις και τελικά, το 1964, σε ηλικία 74 ετών, πουλάει τα KFC σε επενδυτές, για 2 εκ. δολάρια! Η συνέχεια είναι γνωστή.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει την μυστική συνταγή των KFC, και ούτε πρόκειται!!!

Στην Ελλάδα από το 1997, τα KFC κέρδισαν αμέσως την αγάπη και την προτίμηση του ελληνικού κοινού, χάρη στην μοναδική γευστική εμπειρία τους και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους. Σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση γεύσης και ποιότητας έχει η επιλογή αποκλειστικά ελληνικού κοτόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, τα KFC συνεργάζονται με την εταιρία Αγγελάκης, από την οποία προμηθεύονται φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο από την Εύβοια, ως πρώτη ύλη για κάθε γεύμα κοτόπουλου, ενώ ακολουθούν αυστηρές προδιαγραφές για τη διασφάλιση της άριστης ποιότητας. Φυσικά, ακολουθείται πάντα πιστά η ίδια διάσημη μυστική συνταγή, με τον μαγικό αριθμό των 11 μυρωδικών και μπαχαρικών.